Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © AFP

Democraten stellen nieuw ultimatum voor Trump om belastingaangifte openbaar te maken

In de Verenigde Staten hebben de Democraten een nieuw ultimatum voor de Amerikaanse president Donald Trump vooropgesteld. Op 23 april moet zijn belastingaangifte openbaar gemaakt moet worden.

5 reacties

  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Het niet durven bekendmaken van zijn belastingaangiften is op zich al een schuldbekentenis. Andere presidenten hadden er geen problemen mee om hun aangiften te tonen aan de republikeinen maar die hadden dan ook niks te verbergen. Maar zelfs al heeft Trump nog minder belastingen betaald dan zijn poetsvrouw, dan nog maakt dat voor zijn achterban geen fluit uit want Trump is ongenaakbaar en hun vertegenwoordiger van God op deze aarde.
  • Jerry van Laer

    5 jaar geleden
    Het is belangrijk dat men kan verifiëren dat Trump geen schulden heeft en dus beïnvloedbaar. Geen excuus om te weigeren. President worden maakt het privacy argument in dit opzicht ongeldig. De veiligheid van de staat heeft voorrang. Hij had dit al LANG geleden moeten openbaar maken zoals elke president voor hem.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Het is niet omdat de Democrats de meerderheid hebben in het Congress, dat ze de Amerikaanse wet aan hun laars mogen lappen. Tijdens 2013-2016 was Trump nog geen president, en dus heeft hij zoals elke Amerikaanse staatsburger recht op geheimhouding. Voor de aangifte 2017 heeft Trump een bezwaarschrift ingediend dat nog behandeld moet worden. En dus moeten de Democrats wachten tot dat bezwaarschrift volgens de normale procedure afgehandeld is.
  • Fred Sempels

    5 jaar geleden
    Ik vind dat niet meer dan normaal. Iedereen zal hier wel weer over janken maar niemand wilt dat de buurman zijn financiële situatie kent. Dus aub voor u begint te janken, bent u al hypocriet!
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Het publiek houdt van schurken, en die worden veel toegestaan. Die moeten geen belastingen betalen zoals u en ik. Maar ja zelfs sporters die gigantische bedragen verdienen betalen de rsz van een vuilnisman. Vindt iedereen dat goed of zijn het alleen de politiekers die dat goed vinden. Denk daar dan aan als je moet stemmen.