Direct naar artikelinhoud

Michiel Vos wikt en weegt 'The Donald'

REPORTAGE

100 dagen Trump Donderdag 18/5, 21u15, Canvas

Op 20 januari werd hij tegen alle verwachtingen en peilingen in tot president van de Verenigde Staten verkozen. Sindsdien is de enthousiast twitterende Donald Trump geen dag uit het nieuws geweest met controversiële uitspraken die van hem nu al de meest onvoorspelbare president uit de Amerikaanse geschiedenis maken. Na 100 dagen in het Witte Huis zijn de presidentiële wittebroodsweken voorbij en is het tijd voor een eerste balans.

Die wordt opgemaakt door VRT-correspondent Michiel Vos, die 100 dagen terugkeert in de tijd en uitzoekt of en hoe 'The Donald' zijn populistische campagnebeloften in daden wist om te zetten. Daarvoor ging hij in Washington zijn licht opsteken bij politieke commentatoren Robert Reich en Richard Cohen, maar hij reisde ook naar de '100 Days'-bijeenkomst in Harrisburg, Pennsylvania, waar hij van vurige Trump-supporters verneemt waarom de man - "He is an asskicker and that's exactly what America needs" - hun ideale president is.

Verhelderende reportage waarin Michiel Vos niet enkel het beleid van Donald Trump wikt, weegt en analyseert, maar tegelijk een beeld schetst van een machtig maar hopeloos verdeeld land.