Direct naar artikelinhoud

1.047.000

De reacties waren positief, maar toch moest de tweede uitzending van Kalmte kan u redden het met ongeveer 180.000 kijkers minder doen. Tom Lenaerts hoeft echter niet te panikeren: door het erg zachte weer zaten er zondagavond gewoon minder mensen voor het tv-scherm.

OP EEN ANDER

Eerste erectie op groot scherm

Andere Tijden: Seks in de speelfilm, 21.20 uur op NPO2

De zeden waren in de jaren 60 al wat losser geworden, maar het was wachten tot de jaren 70 voor je dat ook echt op het grote scherm zag. Een seksgolf overspoelde toen de bioscopen, waardoor de Nederlandse speelfilmindustrie kon opbloeien. In Mira zag je een niet eerder vertoonde hoeveelheid bloot en Blue Movie trakteerde het publiek zelfs op een erectie. Andere Tijden duikt terug in de tijd en laat betrokkenen vertellen over het loslaten van taboes, expliciete naaktscenes, lange rijen voor de kassa en het belang van een goed verhaal.

NIET TE MISSEN

Van Gils, Nys & gasten

Van Gils & gasten, 22.20 uur op Eén

Van Gils & gasten nam afscheid van alle rubriekjes en formats die Café Corsari de nek omwrongen. Een item nemen ze toch nog mee: de specials rond één gast. De eerste man die de eer te beurt valt, is Sven Nys. De tweevoudig wereldkampioen mag zich laten fêteren en brengt bekende gasten mee, zoals collega-veldrijder Wout Van Aert en Kürt Rogiers. Samen zullen ze keuvelen over Nys' carrière en blikken ze vooruit naar zijn laatste jaar als veldrijder.

QUOTE

'Ik ben in alles een buikgevoeler, ook hierbij'

► Onze taal is een woord rijker dankzij Slongs Dievanongs, het Antwerpse taalwonder dat zich als jurylid van The Voice Kids zal laten leiden door haar buik.