Direct naar artikelinhoud

Genk huurt Mata voor één seizoen

Racing Genk heeft zich versterkt met Clinton Mata. De rechtachter van Charleroi, die eerder Anderlecht afwees, wordt gehuurd zonder koopoptie.

De Carolo's vroegen 5 miljoen euro voor de Angolese Belg, een (te) hoge vraagprijs voor Genk. In de Luminus Arena legden ze dit seizoen al eens 5 miljoen neer, voor de Deense spits Marcus Ingvartsen, en dat was een clubrecord. In totaal gaf Genk deze zomer al bijna 12 miljoen euro uit aan inkomende transfers.

In het begin van deze zomermercato bleek Anderlecht wel bereid die som op tafel te leggen voor Mata, maar de speler zelf voelde zich onder druk gezet en besliste om niet in te gaan op het voorstel. Hij verkiest een avontuur zonder Europees voetbal bij Genk boven Champions League met Anderlecht.

Met de komst van Mata is het huiswerk van Racing Genk helemaal af. De offensieve back is meteen inzetbaar, kent de Belgische competitie en heeft bij Charleroi bewezen dat hij het niveau aankan. Met Joakim Maehle trok Genk dit seizoen al een rechtsachter aan. De jonge Deen geldt als een talent, maar is amper 20 jaar en moet de competitie nog leren kennen. Door Mata voor één seizoen te huren kan Maehle rustig rijpen in de luwte. Volgend seizoen moet hij klaar zijn om een basispion te worden.