Direct naar artikelinhoud

Saudische koning heeft oog laten vallen op seksvilla Berlusconi

Het moet een van de meest beruchte villa's zijn: Villa Certosa waar Silvio Berlusconi zijn seksfeesten organiseerde. Nu heeft de Saudische kroonprins er een bod van 500 miljoen euro op uitgebracht, waarschijnlijk in naam van koning Salman.

Mohammed bin Nayef, de Saudische minister van Binnenlandse Zaken en de eerste in de lijn der opvolging, kreeg deze week een rondleiding van vijf uur over het terrein in bezit van ex-premier Silvio Berlusconi. Die tijd was nodig om het 67 hectares grote landgoed (ongeveer twee keer Vaticaanstad), bestaande uit drie afzonderlijke villa's, af te struinen.

Villa Certosa, aan de Sardijnse noordkust, telt zes zwembaden, 68 kamers, een kilometerlang park en een kunstmatige vulkaan waar lava-effecten, vuurwerk en gerommel een levensechte uitbarsting moeten simuleren ter vermaak van de gasten.

In de afgelopen jaren brachten onder meer de Britse oud-premier Tony Blair, de Spaanse premier José Zapaterio en Berlusconi's trouwe vriend Vladimir Poetin een bezoek aan de residentie.

Zij konden, indien gewenst, gebruik maken van een speciale doorgang via zee, bestaande uit een ondergrondse tunnel die uitkomt in een James Bond-achtige grot, versierd met een enorme mozaïek van de Romeinse zeegod Neptunus. De tunnel werd in 2012 vastgelegd door de bekende Italiaanse paparazzi-fotograaf Antonello Zappadu. In een reactie zei Berlusconi dat hij de tunnel na doodsbedreigingen had laten bouwen.

Erotische feesten

Villa Certosa staat sinds 2009 te koop. Dat jaar probeerde Zappadu 700 foto's van de residentie voor anderhalf miljoen euro aan bij Italiaanse en internationale tabloids te verkopen. Berlusconi legde via de rechtbank een publicatieverbod op, maar wist niet te voorkomen dat beelden uitlekten. Daarop is te zien dat Berlusconi zich tussen half naakte modellen bevindt, onder wie Noemi Letizia, het meisje dat voor haar achttiende verjaardag een diamanten ketting van Berlusconi kreeg ter waarde van 6.000 euro. De gebeurtenis was aanleiding voor Victoria Lario, de toenmalige vrouw van Berlusconi, om een scheiding aan te vragen.

Een ander veelbesproken persoon die Zappadu aan de rand van het zwembad vastlegde, was de Tsjechische premier Mirek Topolanek. Hij was naakt en bevond zich in half opgewonden toestand.

Het jaar daarop volgden meer onthullingen. Berlusconi zou in zijn andere villa, nabij Milaan, 'bunga bunga'-seksfeesten organiseren waarbij hij seks had met minderjarige meisjes - een beschuldiging waarvan hij dit jaar, bij gebrek aan bewijs, definitief werd vrijgesproken. De schandalen droegen eraan bij dat Berlusconi in 2011 aftrad.

Op Villa Certosa zit dus een zekere smet, maar toch toonden Britse, Arabische en Russische investeerders interesse. Berlusconi, wiens vermogen wordt geschat op ongeveer 6 miljard euro, is tot nu toe op geen enkel bod ingegaan. Mogelijk verandert dit nu de Saudische kroonprins 500 miljoen euro heeft geboden.

Voor koning Salman

Italiaanse media speculeren dat Mohammed bin Nayef de onderhandelingen voert namens koning Salman. Die kwam onlangs nog in opspraak nadat een publiek strand aan de Franse kust werd afgezet.

Als Salman zich straks de trotse eigenaar mag noemen van Certosa, dan kan hij in alle rust van zijn vakantie genieten