Direct naar artikelinhoud

Laszlo Bölöni in poleposition

De kans is reëel dat kersvers sportief directeur Luciano D'Onofrio een oude bekende aanstelt als hoofdcoach op de Bosuil. Antwerp praat met de Roemeen Laszlo Bölöni (64), die Standard in 2009 de titel bezorgde.

"Eerstdaags hopen we onze nieuwe trainer voor te stellen", sprak sterke man Paul Gheysens dinsdag op de presentatie van Luciano D'Onofrio als sportief directeur bij Antwerp. Wel, als alles goed gaat, houdt de manager van Ghelamco woord. Volgens onze informatie voert Antwerp gesprekken met Laszlo Bölöni, de onderhandelingen verlopen vlot.

De Roemeen voldoet in elk geval aan de vereisten die Gheysens heeft. Hij wil een coach met internationale ervaring en een groot netwerk. Bölöni, een gediplomeerd tandarts, werkte in acht landen, was bondscoach van Roemenië en is reeds sinds 1994 aan de slag als T1. Vooral bij Standard, in samenwerking met D'Onofrio, boekte hij succes. Als opvolger van Michel Preud'homme bezorgde hij de Rouches twee Supercups en een landstitel in 2009. Nog in België bood hij zich vorig jaar aan om de Rode Duivels naar het WK te leiden.

Voorts drukte Bölöni, een talenknobbel die erg energiek coacht langs de lijn, zijn stempel op de geschiedenisboeken van Sporting Lissabon. De tweevoudige Roemeense voetballer van het jaar, die ook één seizoen voor Racing Jet speelde, pakte er de Portugese dubbel. Ook bij Al Jazira Club in Abu Dhabi en Nancy in de Franse Ligue 2 zorgde hij voor prijzen. Het laatste wapenfeit van Bölöni, die in het Franse Nice woont, was een passage bij Al Ittihad in Saudi-Arabië, maar daar kreeg hij in 2015 zijn C4 na tegenvallende resultaten.

Sindsdien staat hij open voor een nieuwe uitdaging, zo klinkt het in zijn directe omgeving. Antwerp zou in dat opzicht wellicht aan zijn verwachtingen voldoen. Bölöni kan er relatief dicht bij huis werken en er is de sportieve uitdaging. Vorige week al zou hij in het gezelschap van D'Onofrio gespot zijn in Luik, maar die ontmoeting werd niet bevestigd.

Ook Víctor Fernández op lijstje

Overigens is Bölöni niet de enige kandidaat die genoemd wordt om naar de Bosuil te trekken. In de wandelgangen valt ook de naam van Víctor Fernández (56). De Spanjaard, in 2013 kortstondig op de bank van AA Gent, is vrij sinds zijn ontslag bij de jeugdopleiding van Real Madrid. Beide heren waren niet bereikbaar voor commentaar.