Direct naar artikelinhoud

Koppen zoekt mee naar verdwenen Ellen

Ellen verdween in de nacht van 11 op 12 augustus. De familie van het meisje leeft nu al drie weken in angst en onzekerheid. De familie, de politie en Child Focus bundelden de krachten op zoek naar het meisje. Koppen maakte een reportage en opent daarmee vanavond het nieuwe actuaseizoen op TV 1.

Brussel

Eigen berichtgeving

Jibbe Van Oost

V anaf vanavond is Koppen terug van weggeweest. Elke dinsdag en donderdag is het actualiteitsmagazine te zien op TV 1. Gisteren begon ook Telefacts aan het nieuwe seizoen. Dat VTM-magazine staat op maandag en woensdag geprogrammeerd. Liefhebbers van duidings- en actualiteitsmagazines kunnen vanaf nu dus vier dagen na elkaar hun hart ophalen, afwisselend op VTM en TV 1.

De eerste Koppen-reportage van vanavond vertelt het verhaal van de familie van Ellen Van de Wal, het meisje dat onlangs verdween. Omdat ze op de avond van de verdwijning met haar vader naar een muziekfestivalletje is geweest en al haar persoonlijke spullen heeft achtergelaten, gelooft de familie niet dat Ellen weggelopen is. Koppen volgde de familie, die de politie zelf aan het werk heeft gezien en gemerkt heeft dat de zaak wel degelijk behandeld wordt.

De tweede reportage gaat over Nancy, die dakloos werd nadat haar schoonmoeder haar uit het huis had gezet. Ze is op zoek naar een sociale woning, maar huisvestingsmaatschappijen sturen Nancy van het kastje naar de muur. Net zoals 60.000 andere gezinnen staat ze op de wachtlijst voor een woning. Volgens het Vlaams Overleg Bewonersbelangen zouden 132.000 woningen bijgebouwd moeten worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar hoe langer hoe meer huisvestingsmaatschappijen zijn verlieslatend en kunnen niet bijbouwen.

'Speed dating', een nieuw fenomeen in de sector van de relatiebemiddeling, is het derde onderwerp van vanavond. Het komt erop neer dat een man 25 vrouwen voor zich krijgt met wie hij 3 minuten mag praten. Als de vrouw overtuigd is van de man zijn kwaliteiten, krijgt hij haar gsm-nummer en e-mailadres. Zelfs jonge, aantrekkelijke, hoogopgeleide mensen maken gebruik van de dienst. Zoals uit de Koppen-reportage zal blijken zijn dergelijke praktijken typerend voor de service-maatschappij waarin we leven: voor iedere behoefte zijn er professionele hulpverleners.

Het nieuwe seizoen van Koppen wordt ingezet met een nieuwe generiek en een nieuw, virtueel decor. Daar blijft de vernieuwing niet bij. Koppen krijgt immers ook een nieuwe eindredacteur. Bjorn Soenens vervangt Dirk Tieleman vanaf vanavond. Na januari is Tieleman ook niet meer de presentator van Koppen. Indra Dewitte neemt de presentatie van hem over.

Koppen, TV1 21.45