Direct naar artikelinhoud

Kouyaté aast op vertrek en wil lagere vraagprijs

Cheikhou Kouyaté wil nog steeds weg bij Anderlecht. Newcastle heeft de beste papieren om de verdediger binnen te halen. Maar met een vraagprijs van zeven miljoen haken alle clubs af.

Cheikhou Kouyaté zit met zijn hoofd al in het buitenland. "De knop terugdraaien wordt heel moeilijk na alles wat er de voorbije maanden tussen mij en de club is gebeurd", verrast de duidelijk geïrriteerde Senegalees.

AS Monaco toonde heel concrete interesse maar botste op de nukkige houding van Anderlecht die vasthield aan de vraagprijs van zeven miljoen. Paars-wit kon zich veroorloven niets van dat bedrag af te doen omdat op hetzelfde ogenblik Dinamo Kiev wel bereid was zeven miljoen op tafel te leggen.

"Maar ik beslis toch over mijn toekomst", stelt Kouyaté resoluut. "Spelen in de Oekraïense competitie, waar je buiten Sjachtar Donetsk en Dinamo Kiev geen concurrentie hebt, dat zag ik niet zitten. Mbokani heeft nog geprobeerd mij te overhalen, maar ik heb mijn zinnen op een hoger aangeschreven competitie gezet."

Geen Dynamo Kiev en geen Monaco dus. Het is evenwel geen geheim dat Kouyaté heel graag naar de Premier League wil. "Maar ook de Franse en Duitse competitie sluit ik niet uit", haast Kouyaté zich eraan toe te voegen. Southampton toont interesse maar de club die momenteel het verste wil gaan, is Newcastle, ook al bracht het nog geen bod uit.

Vraag is of Anderlecht zich zal tevreden stellen met een transferprijs die lager ligt dan de vooropgestelde zeven miljoen. "Die prijs staat alvast niet in verhouding tot mijn huidige loon", aldus Kouyaté. "Anderlecht mag ook niet vergeten dat ik gratis ben gekomen. Ik heb geen cadeaus gekregen maar heb altijd hard gewerkt. Ik ben ook altijd correct geweest met de club. Voor al die redenen hoop ik dat het bestuur de prijs zal laten zakken."