Direct naar artikelinhoud

Ibrahimovic: 'Te goed voor Zweedse liga'

Zlatan Ibrahimovic ontkent zijn afscheid als Zweeds international na het EK. Op clubniveau sluit hij een transfer naar Malmö uit.

Ibrahimovic is zich in de aanloop naar het EK duidelijk aan het amuseren met de Zweedse pers, die nogmaals polste naar de toekomstige club van de 34-jarige spits. 'Ibra' weet al bij welke club hij zal tekenen, maar houdt dat voorlopig geheim. "Ik wil dat jullie nog veel verhalen over me schrijven. Ik kijk er telkens naar uit om te zien wie het beste verhaal heeft bedacht. Zodra ik het beu ben, zal ik zeggen naar welke club ik ga."

De Zweedse pers had gehoopt dat het Malmö zou worden, omdat hij maandag in het stadion aan het publiek had gezegd dat hij zou terugkeren. Ibrahimovic, die de oefeninterland tegen Slovenië uitzat met een pijnlijke kuit, begon zijn profcarrière bij Malmö (1996-2004), waarna hij naar Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan en PSG trok. "Als ik zei dat ik zou terugkeren, bedoelde ik met de nationale ploeg. Ze zullen geduldig moeten zijn voor ze me weer in het nationale shirt zien spelen. Maar terugkeren naar de Zweedse competitie? Neen, daarvoor ben ik te goed."

De Zweedse krant Dagens Nyhete had vrijdag nog gehint dat Ibrahimovic na het EK zou stoppen als international. "Ik heb daar nog niet over nagedacht", zei de Zweedse topscorer aller tijden, die al 112 caps telt. "Ik amuseer me nog zolang het kan."