De show Ravelijn in de Efteling.
Volledig scherm
De show Ravelijn in de Efteling. © Efteling

Dierenactivisten niet onder de indruk van taakstraf: “Er volgen meer acties in Efteling”

De vier Nederlandse dierenactivisten die zondag een dierenshow met ridders te paard in de Efteling verstoorden, hebben van de officier van justitie in Breda honderd uur taakstraf opgelegd gekregen wegens smaad. Ook mogen de twee mannen en twee vrouwen drie maanden niet in het pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel komen, meldde het openbaar ministerie.

6 reacties

  • Ken Boedt

    5 jaar geleden
    Ik geef toe dat er op sommige plaatsen dingen gebeuren met dieren die niet door de beugel kunnen, maar de enige reden waarom deze idioten bij de efteling komen is gewoon omdat daar genoeg mensen zijn.. want ze doen het niet voor de dieren, ze vallen gewoon heel graag op!
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Neen activisten, ze hebben geen oogkleppen op. Na al de media aandacht die jullie kregen is de Efteling zich meer dan bewust van jullie actie maar kiest ervoor om jullie en jullie eisen compleet te negeren. Dat is iets heel anders dan oogkleppen ophebben
  • Marjorie Carmelez

    5 jaar geleden
    De mens is ook een natuurlijke vijand van het paard. Een paard wordt getraind om die angst te overwinnen. Idem met vuur. De mens heeft hetzelfde meegemaakt en er sprigt heis niemand met een spandoek voor elke stoof toch?? Mensen hebben met vuur leren leven net zoals die paarden. Er zijn daarentegen dieren die wel mishandeld worden en voor hetzelfde geld in zijn eigen dorp. Ben zo'n idiotenactivisme beu! Vergaar eerst kennis! Informeer en bezin eer ge begint!
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Ze hebben gelijk. Een mooi voorbeeld voor de kinderen paarden met brandende dekens op hun rug laten rondlopen.
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Dan moeten die dierenactivisten steviger gestraft worden, zodat ze hun onwettig en terroriserend gedrag afleren!