Geert Bourgeois (N-VA)
Volledig scherm
Geert Bourgeois (N-VA) © Photo News

Bourgeois boos om Brusselse 'njet' op Europese handelsgesprekken met VS

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is boos op Brussel. Het Hoofdstedelijk Gewest verzet zich tegen handelsgesprekken tussen de EU en de VS waardoor België zich vandaag heeft onthouden bij de stemming in de Europese Raad. "Brussel kant zich tegen de Vlaamse handelsbelangen en hypothekeert de Vlaamse welvaart”, aldus Bourgeois. 

33 reacties

  • jack vandenhende

    5 jaar geleden
    Met onmiddellijke ingang de geldtransfers naar Brussel stoppen . @herman cohen en Gerry Cle , als Peeters op de zelfde manier had gereageerd , dan hadden jullie het welwillend goedgekeurd , hypocrieten .
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan we eindelijk eens komaf maken met die federale instelling die enkel tot doel heeft de gemeenschappen te boycotten.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Is het bij Bourgeois al opgekomen dat Brussel en Wallonië misschien WEL voorstander zijn van een goed handelsakkoord maar dat ze misschien twijfelen aan het democratisch gehalte van de Europese commissie.
  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Snel opgelost, maak 1 regering en veel problemen zoals ook o.a. geluidsoverlast zaventem tussen verschillende deelregeringen verdwenen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Dat heb je dus als je alles wil opsplitsen.