Bernard Arnault (links) en François-Henri Pinault (rechts).
Volledig scherm
Bernard Arnault (links) en François-Henri Pinault (rechts). © AFP/Photo News

Deze steenrijke zakenmannen schenken miljoenen euro’s om de Notre-Dame te herstellen

Het geld om de Notre-Dame in Parijs te herstellen stroomt binnen. Behalve Jan met de pet, halen ook verschillende rijke zakenmannen hun portefeuille boven. Frans zakenman François-Henri Pinault stelt 100 miljoen euro ter beschikking, terwijl topman Bernard Arnault van luxegoederenconcern LVMH daar nog eens 200 miljoen euro bovenop doet. 

34 reacties

  • Monique Maertens

    5 jaar geleden
    Zo zie je, er zijn massa’s centen naar de kerk gegaan door gelovigen.Waarom investeren rijken hun miljarden niet in mensen die in armoede en krotten leven ! Rijke gelovigen dragen bij aan de rijkdom van de kerk. Zo gaan ze de hemel in. IIs dat rechtvaardig God? Spijtig v/d Notre Dame. Een accident zoals er nog gebeuren. Maar zijn stenen dan belangrijker dan mensen?Christenen voor zn naaste die ze liever zien creperen. Een iets is menselijk rechtvaardig, rijken sterven ook,komen nooit terug!
  • Resist You

    5 jaar geleden
    Het Vaticaan is verantwoordelijk voor heropbouw, niet de miljarden ze hebben gekregen van de superrijken want dat geld komt uiteindelijk van de gewone burger die elke dag brol koopt van deze maffia!
  • Mikaël Gibriel

    5 jaar geleden
    Hans vanden borre, ze zorgen voor werk omdat ze hun merk een boost moeten geven, wees maar zeker dat ze die ook afnemen wanneer het hen past. Het gaat hier om prioriteiten. Tenzij je materialist bent en meer waarde schenkt aan stenen dan aan mensen dan begrijp ik jou commentaar.
  • Marco Sticchi

    5 jaar geleden
    nu laten die gasten hun ware gezicht zien, inzamelen voor kerk met historische waarde, als mensen in nood zijn of in armoede blijven leven, dan zie je ze niet. dan laten ze deze in nood kreperen, deze geste is puur uit belasting voordeel en goedkoop reklame kampanje voor hun merk en status in kaart re brengen. schandalig vind ik het persoonlijk.
  • JAMAL MAHASSINE

    5 jaar geleden
    Die kerk moet heropgebouwd worden , maar niet met deze panama en andere belastingsontduikers , nu kunnen ze het mooi weer spelen, en dan hun zwart geld weer wit maken,want er zal weer een achterdeurtje zijn om dat aftrerkbaar te maken