De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg
Volledig scherm
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg © AFP

Greta Thunberg: “Jongeren, gebruik je stemrecht”

buitenlandHet is volgens de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg “essentieel dat jonge Europeanen hun stemrecht gebruiken bij de komende Europese verkiezingen”. “Ik ben zelf nog te jong om te mogen stemmen, maar wie dat wel mag moet zijn stem uitbrengen om de klimaatcrisis te bezweren”, zei het beroemde klimaatmeisje in het Europees Parlement in Straatsburg voor tientallen camera's.

34 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Michael van Boven,u bent perfect schoolvoorbeeld van bewust twijfels zaaien op reeds herhaaldelijk hard bewezen feiten.De mens is ditmaal verantwoordelijk.Trouwens,met koolstof-14 methode kan men duizenden jaren teruggaan en men stelde vast dat de CO-2 in elke opwarmingperiode 100pp /10000jaar steeg. De afgelopen eeuw werd die stijging op 100 jaar vastgesteld. Toeval?????
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Als een echte politieker, luister naar mijn woorden maar zie niet naar onze daden!
  • richard cornelissens

    5 jaar geleden
    het klimaat is niet te veranderen....het milieu wel
  • Nico De Smet

    5 jaar geleden
    Greta heeft mééééér dan gelijk. Helaas treft haar boodschap ons allen, vandaar hier al die zure reacties. We zouden beter met z'n allen denken over hoe we ons steentje kunnen bijdragen.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Waren dat krokodillentranen ?. Iedeeen wil een beter klimaat maar niemand wil de luxe laten die slecht is voor het klimaat.