BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

‘AUB Postbode’: bpost verwijdert 2.911 brievenbussen, maar systeem van helpende postbode is amper bekend

Sinds oktober vorig jaar heeft bpost in heel het land 2.911 rode brievenbussen weggehaald. Vandaag zijn er nog 10.009 over. Wie niet meer bij een brievenbus, postkantoor of postpunt raakt, heeft een alternatief. Kleef een sticker op je brievenbus of hang een affiche voor het raam met daarop ‘AUB Postbode’. Dan belt de postbode aan en doet hij of zij deze verrichtingen. Alleen: het systeem is amper bekend en bovendien zijn die stickers en affiches lang niet in elk postkantoor voorradig. Op de website van bpost zijn ze evenmin te bespeuren.

34 reacties

  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Ze hebben bij ons hier ook op een strategische plaats de postbus weg gedaan! Onbegrijpelijk want staat aan/op een plein waar iedereen komt. Maar nee ze gaan die weg doen en op een minder bezochte plaats laten??? Echt niet nagedacht bij de post. Zelfs na herhaaldelijk aanvragen om ze terug te zetten wordt het gewoonweg niet gedaan.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Belachelijk systeem. Leek mij simpel om de Bpost brievenbussen te gaan ledigen. Gaat de postbode eventjes overal moeten aanbellen dan? Weer amateurisme troef in dit land. De Post, De Lijn en al de rest, dringend competente mensen aub aan de leiding.....En ik plak of hang niks en nergens niet.
  • Koen Vercammen

    5 jaar geleden
    Waarom maken er hier zoveel een probleem van, er is minder post dan 20jaar geleden en toen deed men dit ook, plus men moest nog eens pensioenen uitbetalen en ....
  • Donald Borremans

    5 jaar geleden
    alsof de postbode daar nog tijd voor heeft ...
  • Julien Van Cortenberg

    5 jaar geleden
    Dat heb ik mijn ganse carrière gedaân, vooral ouderen. Brieven , postzegels, kleine pakjes, betalingen gedaan. Er was nog contact, nu mag je al boffen dat je postbode je begroet. Dit zijn de gevolgen voor het winst en tijdgewin ten voordele van colle en cravatte! Hun bonus in gedachte.