REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Franse minister verheugd: “Geld om Notre-Dame te herbouwen is geen probleem”

Er is genoeg geld ingezameld om de deels afgebrande Parijse kathedraal Notre-Dame te restaureren. Dat zegt de Franse minister van Cultuur, Franck Riester, tegen France 2. Na de oproep van de Franse president Emmanuel Macron om geld in te zamelen voor de wederopbouw, stroomde in rap tempo maar liefst 800 miljoen euro binnen.

7 reacties

  • Mark Peeters

    5 jaar geleden
    En waarvoor dient die 800 miljoen euro, want er is nog altijd de verzekering die schade vergoed ..... maar ja mensen denken niet na ....
  • emiel van mol

    5 jaar geleden
    @Dirk Corten. Die aannemer zal zeker verzekerd zijn maar kathedralen worden niet verzekerd omdat die premies gewoon onbetaalbaar zijn. De miljoenen die nu vrij komen worden geschonken door rijke particulieren die met hun geld (als het op een eerlijke manier is verdiend) doen wat zij willen. En eventjes verder nadenken leert ons dat die miljardairs zo rijk zijn geworden door het aankoopgedrag van o.a. onze vrouwen die liefst dure Franse cosmetica, juwelen en kleren kopen.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Geld zal niet het probleem zijn. Nu nog de specialisten vaklui vinden die de notre dame de grandeur en uitstraling met alle details van wellicht kunnen teruggeven... Dat zal een ander paar mouwen zijn. De hamvraag blijft natuurlijk wie of wat is de oorzaak van deze vreselijke brand.
  • Pierre Ocreman

    5 jaar geleden
    Voor ne baksteen direct geld maar eten voor Afrika gaat niet.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Met een budget van 800 miljoen euro zijn de mogelijkheden legio. Herstel en restaureer de gewelven, het interieur en de beelden, en bouw een nieuw dak met 21st eeuwse materialen, volledig bekleed met zonnepanelen. Ze kunnen meteen ook die twee nooit afgewerkte torens van nieuwe spitsen voorzien die met het nieuwe dak passen.