EPA
Volledig scherm
© EPA

Ook in ons land rekening geopend voor wederopbouw Notre-Dame

De Koning Boudewijnstichting heeft een projectrekening geopend voor de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kathedraal in de Franse hoofdstad is maandagavond gedeeltelijk verwoest door een zware brand.

20 reacties

  • Martine van Opstal

    5 jaar geleden
    Ik vind het een prachtig bouwwerk en toch zegt ook mijn hart dat ik de centjes liever naar zieke of hongerige mensen zie gaan
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Uiteenlopende bedenkingen.Het beteft historisch erfgoed met rijke geschiedenis.Prachtwerk door vakmensen gemaakt.Dat miljoenen mensen met weinig of niets moeten rondkomen heeft niet smet erfgoed te maken.Meer met ondoordachte plannen en grootheidwaanzin van huidige regeringen.Wie in barre streken paleizen gaat bouwen met alle moderne snufjes,of stel politiekers die Europaleizen bevolken om gekke wetten te maken.Daarover geen verkeerd woord.Zij kunnen mensen voorthelpen.DOEN HET NIET;
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Wij zouden geen cent mogen bijdragen voor kunst in Frankrijk zolang er in hun kerken en musea gestolen Vlaamse kunst blijft hangen.
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Ik geef zelfs geen halve eurocent om iets te herstellen dat afgoderij in stand houdt. Het Vaticaan en zij die graag op hun knieën zitten moeten maar geld ophoesten voor de herstelling. De rijken doen stortingen omdat ze, zoals ik gelezen heb, in Frankrijk tot zelfs 90 procent van de belastingen kunnen terugkrijgen. Ze storten dus heel weinig.
  • Erik Van De Schoofs

    5 jaar geleden
    Toen de abdij van Averbode in 1499 en 1942 vernield werd door brand konden wij ooook niet rekenen op hulp van de Fransen. Waarom zouden wij het dan nu wél doen ?????