Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Werknemers kunnen voortaan via kliklijn anoniem bedrijfsfraude melden

BinnenlandWerknemers kunnen voortaan anoniem gevallen van bedrijfsfraude melden via een onafhankelijk meldpunt. Dat meldt advieskantoor BDO, het privébedrijf dat de 'kliklijn' heeft opgericht. Volgens BDO is één op de drie gevallen van bedrijfsfraude het werk van een interne medewerker of leidinggevende. Het advieskantoor wil zo'n fraude sneller opsporen.

4 reacties

  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    goede zaak heb een paar gevallen met bewijzen !
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Het is volgens jou dus verkeerd om corruptie te melden, Luc Scheepers? Wát is daar dan zo schandalig aan? Dat de mensen die het juiste doen enige bescherming krijgen? Of moeten die volledig blootgesteld worden aan de wraak van hun werkgevers? Bedoel je niet het omgekeerde, of behoor jij misschien ook tot dat frauduleuze kliekje?
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Jammer genoeg kan men steeds je telefoon traceren (ook gsm via de Ping en de antennes?) Corruptie bestaat overal. Er was vroeger zo'n programma op tv : De Juiste Prijs?
  • Luc Scheepers

    5 jaar geleden
    Meldingen via anonieme kliklijn: wat een schande. Klikken was en is niet correct. Natuurlijk neemt het steeds controlerende en onderdrukkende regeringsapparaat hier het initiatief. Alweer een nieuwe kliklijn, een schande voor wie dit opstelt de melders hierop moeten zich nog harder schamen. Bedenk wel: loontje komt om zijn boontje.