Een vrouw in boerkini en een meisje in bikini in zee.
Volledig scherm
Een vrouw in boerkini en een meisje in bikini in zee. © ANP XTRA

Islamitisch raadslid wil halalstrand in Den Haag: “Moslims voelen zich onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen”

buitenlandEen naaktstrand? Dan ook een ‘halalstrand’ in Den Haag. Tenminste, als het aan Partij van de Eenheid-raadslid Arnoud van Doorn ligt. Volgens de omstreden Nederlandse politicus voelen moslims zich namelijk “onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen”.

123 reacties

  • Immens Gerda

    4 jaar geleden
    Is dit dan geen racisme en discriminatie.. Mensen aub beleef iedere godsdienst thuis en dring deze godsdienst niet op aan anderen. En pas je aan de samenleving waarin je gaat leven aan.
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    In Marokko lopen ze ook in bikini de vrouwen en meisjes van daar niet iedereen die hier leven komen van de bergen en ze zijn blijven stilstaan in hun tijd zowel in veel moslim landen gaan ze vooruit en de moslims die zich in het westen niet kunnen aanpassen zou ik zeggen ga dan terug zonder pardon
  • Carmen Van de casteele

    5 jaar geleden
    Nogmaals een voorbeeld dat ze zich niet willen aapassen. Ik ben ook niet voor een naaktstrand, maar ga er niet heen en geef er ook geen comentaar op. Trouwens die halal stranden zijn in Islamitische landen, niet in Europa. Indien ze niet met onze stranden kunnen leven, dan moeten ze niet naar onze stranden komen, we hebben hun hier ook niet uitgenodigd. Wat nog allemaal of moeten wij onzen burka aandoen misschien om hun te plezieren.
  • Erwin Werwaarts

    5 jaar geleden
    Normaal gezien is de logische reactie dat de minst gekleden , de meest gekleden verwijten op het strand te zijn . Nu is het echter omgekeerd . Dat toont duidelijk aan waar de grootste verdraagzaamheid te vinden is . Men doet maar , maar als dit erdoor komt dan is het definitief over en uit met hoofddoeken-gebruik tijdens publieke loketfuncties .
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Turkije en Indonesië zijn moslimlanden. Als zij per sé op een halal strand willen liggen, moeten ze maar naar daar trekken.