Voeg dit zoete ingrediënt toe en je stoofvlees wordt een smaakbom
Aangeboden door LidlWist je al dat donkere chocolade een essentieel ingrediënt is voor een fantastische potje stoofvlees? Het maakt de saus extra smeuïg, geeft ze een mooi kleurtje en boost de smaak. Probeer maar!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
boter
olijfolie
800 g rundsstoofvlees
peper en zout
1 ui, fijngenipperd
3 teentjes knoflook, geplet
250 g champignons, doormidden gesneden
4 grote wortelen, geschild en in stukken gesneden
1 el tomatenpuree
33 cl blonde Archivist
1 vleesbouillonblokje + 500 ml water
1 witte boterham
5 takjes tijm
40 g pure chocolade, fijngehakt
24 kroketten
frituurolie
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.
3. Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.
4. Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.
5. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.
6. Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.
Eet je graag stoofpotjes? Dan zal deze je zeker en vast kunnen bekoren!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
-
Lidl1
Creatief met gehakt? Midden-Oosterse balletjes met Libanese labneh zijn een verrassend hapje
Gehaktballetjes zijn verrassend veelzijdig. Met de juiste kruiden en garnituur transformeer je ze tot een volwaardig gerecht of zelfs tot een exotisch hapje. In dit geval: tot Midden-Oosterse bites afgewerkt met Libanese labneh. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
Betekent ‘klassiek’ ook meteen saai? Allesbehalve! Deze rosbiefrol is gevuld met verse spinazie, basilicum, zongedroogde tomaten en pistachenoten, waardoor het vlees een heerlijk smakenpalet krijgt. De krieltjes schuif je gewoon in de oven, die de rest van het werk doet. Genieten op z’n Belgisch, met een Italiaans accent. -
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 4 maatjes natuur met ui 1 avocado 16 boontjes 4 lente-uitjes 8 kerstomaatjes 2 el fijngehakte bieslook 2 el fijngehakte peterselie enkele blaadjes basilicum 2 dikke sneden bruin brood 1 limoen boter peper en zout -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
Culinair koken zonder lang in de keuken te moeten staan? Met dit recept maak je gegarandeerd indruk op je tafelgezelschap! Klassieke aardappelpuree krijgt een twist met groene kool en romige ricotta, terwijl het citroensausje zorgt voor een frisse toets. -
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
Eerlijk is eerlijk: voor pannenkoeken mag je ons altijd wakker maken. Maar van zodra de geur van deze yoghurtpannenkoekjes op zondagochtend in huis hangt, springen we meteen uit ons bed. De yoghurt zorgt voor extra luchtigheid, terwijl het verse aardbeiensausje on top een zalig zoet laagje geeft. Smullen geblazen! -
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerEddy Verhaeven
Peter Buyck