Vorig jaar zorgde Netta voor de Israëlische overwinning op het Eurovisiesongfestival.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar zorgde Netta voor de Israëlische overwinning op het Eurovisiesongfestival. © REUTERS

“Artiesten die elkaar boycotten, dat klopt niet”: over de oproep tot boycot van het Songfestival

SongfestivalTerwijl het geweld tussen Israël en Gaza weer even geluwd is, maakt Tel Aviv zich op voor de komst van het Eurovisiesongfestival. Vanuit cultureel Europa gaan stemmen op om de liedjeswedstrijd volgende week te boycotten. Maar heeft dat zin? “Artiesten die elkaar boycotten, dat klopt niet.”

14 reacties

  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Israel ligt niet in Europa. Dus daar zeker geen Eurosong organiseren. Dat die gewoon mogen meedoen is al niet te verklaren.
  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    Een boycot van het Eurovisiesongfestival in Israël is precies wat Hamas met haar recente raketaanvallen beoogde. Wat heeft het voor zin dat de EU zoveel geld aan de Palestijnen blijft geven als Hamas toch geen vrede met Israël wil? Misschien zou de EU beter het voorbeeld van de US volgen en Hamas voor de keuze stellen: daadwerkelijk en voluntaristisch met Israël onderhandelen over een realistisch en correct vredesverdrag onder auspiciën van de EU of de geldkraan geleidelijk dichtdraaien.
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    gevaarlijk een zanger of zangeres uitsluiten.wat kunnen zij eraan doen ? en de rest volgt, klimaat ; asiel, enz
  • Romain Thyssens

    5 jaar geleden
    Gewoon het podium op met een pin van Palestina... Leuk statement. En 't gaat punten opleveren.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Dat gezever van Eurosong interesseert me niet maar wel de vraag wie heeft het eerst raketten afgevuurd? Dan gaan ze mensenrechten inroepen? Allemaal opgezet spel met een miniem aantal toegelaten doden om een politiek statement te maken. Dat het E festival niet politiek zou zijn bezorgd mij de slappe lach de punten gegeven op het bord zeggen genoeg.