Parket vraagt aanhouding bestuurder die voetganger in Anderlecht doodreed

Het dodelijke ongeval vond plaats op het Verdiplein in Anderlecht © Google Maps

Het Brusselse parket heeft zaterdag de aanhouding gevraagd van de bestuurder van de bestelwagen die vrijdag een voetgangster heeft doodgereden in Anderlecht. De man werd meteen opgepakt. Hij blies positief na het ongeval.

pvm

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Het Brusselse parket heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen om de omstandigheden van het ongeval na te gaan. Een verkeersdeskundige ging ter plaatse en er werden ook getuigen verhoord.

Dorothée Cattrysse, de woordvoerster van de politiezone Brussel Zuid, had vrijdag op basis van de eerste elementen verklaard dat de vrouw op een zebrapad werd aangereden toen ze de straat overstak.

De bestuurder van de bestelwagen blies na het ongeval positief op een alcoholtest. Over de identiteit van het slachtoffer en de bestuurder wil het parket geen mededelingen doen.

Het was het tweede dodelijke ongeval met een voetganger in het Brusselse in twee maanden tijd. Begin april nog overleed een vrouw bij een dodelijk ongeval in Koekelberg. Ook zij werd aangereden toen ze op het zebrapad de weg overstak.