Dodelijk ongeval met elektrische step in Brussel

Het slachtoffer reed in de Haachtsesteenweg in Brussel tegen de metalen afsluiting rond een boom (Archiefbeeld) © rdb

In Brussel is vorige maand een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step. Dat meldt Bruzz en bevestigt het Brusselse parket aan De Standaard. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step in Brussel.

pvm

Het ongeval gebeurde in de nacht van 16 op 17 april op de Haachtsesteenweg in Haren. Daar werd rond half een ’s nachts een 41-jarige man zwaargewond aangetroffen op een bankje, met de step aan zijn voeten.

Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op 18 april aan zijn verwondingen overleed. Het parket van Brussel zegt geen details te hebben over de aard van de verwondingen die de man had.

Omdat niet meteen duidelijk was wat er zich had afgespeeld, liet het parket de beelden van bewakingscamera’s in de buurt analyseren. Daaruit bleek dat de man verongelukt was met de step en dat er geen andere personen of voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Het slachtoffer was met zijn elektrische step tegen de metalen afsluiting rond een boom gereden.

Geen deelstep

‘Het slachtoffer verplaatste zich met een privéstep, en dus niet met een voertuig van een van de vele bedrijven met deelsteps die actief zijn in Brussel’, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse aan De Standaard.

Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een elektrische step in Brussel, al zegt het parket daar niet honderd procent zeker van te zijn. ‘Wel is het zo dat we geen kennis hebben van eerdere dodelijke ongevallen met elektrische steps’, zegt Lagasse.

Een belronde van Bruzz naar verschillende Brusselse ziekenhuizen en naar verkeersinstituut Vias bevestigt dat. Ook zij hebben geen weet van eerdere dodelijke ongelukken met een elektrische step in onze hoofdstad.

Neusbreuken en hoofdwonden

Tegen Bruzz wijzen artsen op het gevaar van elektrische steps en signaleren ze een stijging van het aantal ongevallen met dergelijke toestellen die hoge snelheden kunnen halen. Vaak is er daarbij sprake van neusbreuken en verwondingen aan het hoofd of de schedel.

Maar ook verwondingen aan de wervelkolom of breuken aan de bovenste ledematen komen vaak voor. De artsen pleiten er dan ook voor dat gebruikers van elektrische steps steeds een helm dragen.