AFP
Volledig scherm
© AFP

Indianenchef Raoni spreekt in Brussel klimaatmars toe: portret van een charismatische strijder

Indianenchef Raoni Metuktire is op rondreis door Europa en doet vandaag ook ons land aan tijdens de klimaatmars. Raoni herkennen we meteen op foto’s aan zijn in het oog springende lipschotel, maar wie is eigenlijk die charismatische milieuactivist uit Brazilië die ons al tientallen jaren waarschuwt voor de ontbossing van het Amazoneregenwoud, de groene long van onze planeet? Een portret.

13 reacties

  • ruben block

    5 jaar geleden
    het probleem ginder is de fout van de domme belg.ons schuld,alles is de schuld van de blanke man.dus direct schuld taks,de komende 40000 jaar
  • Thomas Van Der Linden

    5 jaar geleden
    Al die vluchten rond de wereld is ook enorm vervuilend. Misschien kan hij het via skype meetings is proberen? Voor de rest respect!
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    De groene indoctrinatie-trein stopt nog niet. Stopt pas op 26 mei. Daarna gaan de huichelaars weer een nieuwe hobby zoeken.
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Nu halen ze toch echt alles uit de kast!
  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    De Groenen beseffen niet dat de ware vijand in China zit, een land dat wereldwijd roofbouw pleegt om aan de nodige grondstoffen te komen.
  1. “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren
    PREMIUM
    36

    “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlements­lid Marjorie Taylor Greene de Amerikaan­se miljarden­steun alsnog probeert te saboteren

    Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten.
  2. "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgeslagen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgesla­gen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    De Franse jongeman (22) liep naar huis in Groot-Sinten (oftewel Grand-Synthe), niet ver van de Belgische grens, toen hij in de nacht van 15 op 16 april brutaal werd aangevallen en doodgeslagen. Philippe werd bewusteloos achtergelaten in een grote plas bloed op de parking van een Carrefour Contact. Twee minderjarigen van 14 en 15 jaar zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Een derde aanvaller is nog voortvluchtig. “Het is echt onmenselijk, ze lieten hem lijden en sterven”, vertelde Kelvyn, de broer van het slachtoffer.