AFP
Volledig scherm
© AFP

Verborgen ondergrondse kamer in gouden paleis van keizer Nero ontdekt

Archeologen hebben tijdens recente opgravingen per toeval een verborgen kamer in het oude ‘gouden' paleis van de Romeinse keizer Nero ontdekt. Die kamer zou in 68 na Christus, tijdens zijn laatste jaar op de troon, geconstrueerd zijn.

9 reacties

  • Toon Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    @Jan u kunt best gelijk hebben: de verhalen werden a posteroiri geschreven. @Christine: "Onaanvaardbaar" is een woord dat nu te pas en te onpas gebruikt word. Rome was niet onze wieg, maar we hebben er wel heel veel van geleerd: van Nero en de rest. Maar zeker: we zouden zo geen groot bakkes moeten opzetten zoals sommigen nu doen. En dat groot bakkes opzetten is dat dan beter? Denk maar eens na.
  • Christof Catteuw

    5 jaar geleden
    Volgens bronnen gaf Nero zelf opdracht om een aantal wijken van Rome in de as te leggen zodat hij daarna, mits hier en daar wat schadevergoeding te betalen, voldoende ruimte had om zijn nieuwe paleis te bouwen. De andere keizers waren geen haar beter trouwens. Hun eigen familieleden om zeep helpen hoorde er gewoon bij.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Prachtig! En fantastisch dat de kleuren na 2000 nog zo fel zijn. De huidige kwaliteitsverf gaat nog nauwelijks 20 jaar mee zonder te verkleuren
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ja, Jan Herrentals, ik heb zo'n documentaire gezien die zijn wrede reputate nunaceert met goede feiten en vragen. Ik denk dat die oude Romeinse tijd voor ons gewoon onaanvaardbaar zou zijn. Niet alleen een Nero maar ook al de rest.
  • Jan Herrentals

    5 jaar geleden
    Of hij wel zo gek en bloeddorstig was, is niet bewezen en tegenwoordig zijn er specialisten die zelf het tegendeel beweren.