© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Treinverkeer zeker nog verstoord tot morgenochtend

Ook morgen zal het treinverkeer rond Brussel nog zware hinder ondervinden. Door een brand in een seinkast reden er dinsdag een lange tijd geen treinen tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid en die hinder zal morgen nog niet opgelost zijn. Vooral de piektreinen richting Brussel worden getroffen, maar ook andere treinen kunnen geschrapt worden. Wie woensdag de trein wil nemen, zal pas ’s ochtends via de website of de app kunnen zien of zijn trein al dan niet rijdt.

sgg

“We zullen morgen ook een alternatieve treindienst hanteren op vraag van Infrabel. Zij zullen herstellingswerken uitvoeren, waardoor de piektreinen richting Brussel morgenochtend afgeschaft worden”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS.

De hinder zal vergelijkbaar zijn met die van dinsdagnamiddag en verschillende mensen zullen op zoek moeten naar alternatieven. Ook de S4-treinen (Brussel-Luxemburg - Jette - Aalst) en ook de S10-treinen (Brussel-Zuid -Dendermonde) rijden niet. Ook op de andere S-lijnen zijn er wijzigingen, en enkele IC-treinen richting Brussels Airport rijden niet verder dan Brussel-Noord.“We proberen tijdig te communiceren waardoor iedereen zich kan voorbereiden.”

Routeplanner

Wie woensdag de trein wil nemen, zal pas ‘s ochtends via de website of de app van spoorwegmaatschappij NMBS kunnen zien of zijn trein al dan niet rijdt. “De routeplanner zal pas morgenvroeg volledig up-to-date zijn”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols dinsdagavond.

Of er ook morgenavond nog hinder zal zijn, kan de NMBS voorlopig nog niet meedelen. “We moeten de herstellingswerken van Infrabel afwachten.”

Brand seinkast

De problemen bij de NMBS ontstonden iets voor half zeven dinsdagochtend toen er een brandje ontstond ter hoogte van spoor 12. Een seinkast die daar vlakbij stond vatte vuur. Het treinverkeer moest daardoor stilgelegd worden tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. Het parket van Brussel startte een onderzoek, omdat de brand zou aangestoken zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer