Zelfa Madhloum is onderneemster en Open Vld-kandidaat voor het Vlaams Parlement in Antwerpen
Volledig scherm
Zelfa Madhloum is onderneemster en Open Vld-kandidaat voor het Vlaams Parlement in Antwerpen © rv

OPINIE. “Lieve familie, blijf vooral gewoon in Irak”

We mogen bij migratie onze kop niet in het zand steken. Ik ben zelf kind van migranten en vandaag ondernemer. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwkomers aan een échte kans, een job te helpen. Maar tegelijk ben ik eerlijk met mijn familie in Irak: “kom vooral niet naar hier.” Want evident is het hier niet voor migranten. Omdat ze niet aan werk raken, nochtans de sleutel tot succes. 

76 reacties

  • Marcel de Vrome

    5 jaar geleden
    Werkloosheidsuitkering is niet te laag, maar wel de lonen. Loonniveau is nog hetzelfde als toen +/-25j geleden. Maar men verwacht nu wel veel meer van de werknemer.
  • Marcel de Vrome

    5 jaar geleden
    150€ meer, en wat met maaltijdcheques, verlofgeld, eindejaarspremie en eventuele andere?
  • Albert Grisar

    5 jaar geleden
    Wat een hypicriete reactie van Omar. Belgie heeft een bijdrage geleverd aan oorlogen die daar al eeuwen heersen maar het is makkelijk om het dan maar even op anderen af te schuiven. Zo zijn ze mijnheer, wat ze al eeuwen zaaien laten ze anderen oogsten.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Waarom zou je je voormalige cultuur moeten achterlaten, Freek? Belgen die naar het buitenland emigreren, doen dat toch ook niet? Integreren betekent niet: je roots en je cultuur opgeven. En wat voor kwaad doe je ermee om tradities en gewoontes niet te laten verloren gaan?
  • Ivo Driessens

    5 jaar geleden
    Eindelijk iemand met een duidelijke realistische visie op de realiteit