Illustratiebeeld zwerfvuil in Ninove.
Volledig scherm
Illustratiebeeld zwerfvuil in Ninove. © Claudia Van den Houte

OPINIE. “Communicatie zwerfvuilcijfers nog steeds van het padje af”

Fost Plus, Fevia, Mooimakers en co blijven hardleers misleidende info rondstrooien over ingezamelde hoeveelheden zwerfvuil en recyclagepercentages (getuige de eerdere studie van stad Antwerpen en 11 intercommunales). Opnieuw slagen ze er in om de kranten vol te stouwen met “goed nieuws”: het zwerfafval is gehalveerd en evenementen gaan 100% recycleren.

20 reacties

  • marc coenen

    5 jaar geleden
    Het word door ons gekocht ,gesorteerd in door ons betaalde zakken.en wij betalen jaarlijks voor het op halen van de volle zakken . Enkel OVAM en Fostplus worden slapend rijk met ons gesorteerd afval en natuurlijk met politieke steun van de zakkenvullers . Die het statie geld na goed lobbyen van de hier boven vernoemde gangsters en natuurlijk na het vullen van hun zakken met plezier weg stemden. Al brengt het bij onze buur landen ongelooflijk resultaat op en overal propere straten.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Ze zullen het weer oplossen met extra taxen! IK weet wie hele zetels, koelkasten, “bewegende” vuilzakken, enz. in autosnelwegen-bermen dumpt! Maar die furven ze niet aanpakken! Het gewone zwerfvuil, zoals blikjes, sigarettenpakjes enz. komt gewoon van goed opgevoede pubers! Ik ben zelfstandig dakwerker. Ik kan GEEN container meer laten plaatsen, de avond voor ik werken begin, want tegen 06:00 zit hij BOMVOL!(€350)
  • Kathleen Cruyt

    5 jaar geleden
    Ik sluit mij aan bij een aantal van de reacties: Het probleem is niet de verpakking (ongeacht uit welk materiaal ze bestaat). Het probleem is het gedrag van de consument die achteloos alles weg werpt! Laat AXI eens met een "positief voorstel en actieplan komen" Of gaan ze zoals velen in die hoek blijven schreeuwen zonder voorstellen te doen
  • Mike Van Acoleyen

    5 jaar geleden
    Goed beleid kan maar starten met goede en betrouwbare cijfers. Zonder goede cijfers zegt iedereen maar zowat. Goed zo Luc Derooms.
  • Piet Flament

    5 jaar geleden
    Met cijfers kan je goochelen zoveel je wil . Het landheeft er nog nooit zo smerig bij gelegen , langs wegen , op parkings winkelcentra etc. Fost+ wil het monopolie houden en kraamt daarom de grootste onzin uit .