Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Terzake

Bart De Wever (N-VA): “Pensioenleeftijd moet omhoog, als levensverwachting stijgt”

Binnenland“Als de levensverwachting stijgt, moet ook de wettelijke pensioenleeftijd naar omhoog”. Dat erkende N-VA-voorzitter Bart De Wever in een debat in Terzake (Canvas) met zijn sp.a-collega John Crombez. De Wever kiest voor een systeem waarbij de wettelijke pensioenleeftijd met een maand zou stijgen indien de levensverwachting toeneemt. Zo worden grote schokken vermeden. “Dat is de enige manier om het systeem betaalbaar te houden”.

964 reacties

  • Greet De block

    5 jaar geleden
    Wat mij opvalt is dat blijkbaar iedereen hier er van uit gaat dat men zijn huidige job blijft doen tot aan zijn pensioen. Op zich helemaal niets mis mee. Maar bvb een metser, een bakker, een leraar en politieagent , die zouden in het kader van duaal onderwijs, hun kunnen en kennis beter overbrengen aan de volgende generatie. Ok dat is misschien ook niet voor iedereen weggelegd. Maar toch het overwegen waard.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Jean Pollet, een heel goed idee. Maar van mij mag het nog iets verder gaan. Laat hen 1 dag per week klinkers leggen. Dan hebben ze ook effectief gewerkt voor hun loon.
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    minister zou zich verplicht een aantal uren tussen de mensen moeten begeven om zijn job aan te voelen ( vb openbaar vervoer trein , bus , overstap enz )
  • Bert Bangers

    5 jaar geleden
    Tegen 2030 is dat te laat, want dan is België al bankroet.
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Ik zou zeggen tegen de jeugd blijft heel lang studeren tot minstens 25 en na 42 jaar gewerkt ben je 67.Want nu die begonnen zijn op 17 of 18 betalen het gelag tot 65 met loopbanen van 45 en meer.