Alessandro Petacchi in 2012.
Volledig scherm
Alessandro Petacchi in 2012. © BELGA

Deed Petacchi aan bloeddoping? Voormalige spurtbom gelinkt aan grootschalig schandaal

WielrennenDe Italiaanse voormalige topspurter Alessandro Petacchi wordt ervan verdacht bloeddoping toegediend te hebben gekregen door de Duitse dokter Mark Schmidt, spilfiguur in Operatie Aderlass. Dat weten de kranten Le Monde en Corriere della Sera. Het gaat om feiten uit 2012 en 2013.

4 reacties

  • Johan Maddens

    5 jaar geleden
    Toch raar dat ze doping steeds minder en minder kunnen opsporen . Veel renners bekennen na hun carriere doping te hebben gebruikt , terwijl ze nooit betrapt zijn geweest . De mens wordt steeds slimmer !
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Heeft bij de ploeg van Lefevere ook gereden Petacchi ze kunnen daar ook eens goed zoeken
  • Jan Timmermans

    5 jaar geleden
    Weer het zoveelste zwakke excuus, ditmaal van Petacchi. Vanaf de jeugdcategorieën ook een geheugentraining invoeren helpt sporters te onthouden wat ze allemaal deden om topsport te bedrijven.
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Dus jullie of m.a.w. Iedereen dacht dus dat deze jongen anders was dan de rest. Wanneer gaat men nu eens inzien of geloven dat al de grote toppers in het Doperen.Wielrennen,voetbal,tennis,golf,basketbal,american football ,darts,snooker..je kan geen sport opnoemen of er komt dopping aan te pas. En hoe meer geld er omgaat in dat circuit hoe rotter de appels.