Politie vindt 1,3 ton coke in haven Antwerpen en rolt drugsbende op

De douane onderschepte 1,345 ton cocaïne in de haven van Antwerpen. © Parket Antwerpen

In de haven van Antwerpen onderschepte de douane vorige week 1,345 ton cocaïne. Die vangst kon rechtstreeks gelinkt worden aan een criminele organisatie die deze week werd opgerold. Dat meldt het Antwerpse parket.

mg

Op 8 mei werd de cocaïne gevonden. Maandag en dinsdag voerde de politie huiszoekingen en tussenkomsten uit in de regio Antwerpen en de haven van Antwerpen. Ze waren op zoek naar een grote drugsbende die cocaïne uit de haven smokkelde. De drugs zaten verdeeld over 36 pakken die zich aan kaai 1742 bevonden. Aan diezelfde containerterminal werden maandagochtend leden van een criminele organisatie opgepakt.

© Parket Antwerpen

Woensdag werden opnieuw tien huiszoekingen uitgevoerd, waarbij twee mensen gearresteerd werden. Een van het wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Drie verdachten die dinsdag werden opgepakt, worden door de onderzoeksrechter aangehouden.

In totaal zijn er al dertien personen aangehouden in het dossier. Een deel van hen zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen om te horen of ze langer in de cel moeten blijven.

Bij de huiszoekingen van maandag werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden, naast een tiental wagens, luxegoederen en een grote hoeveelheid cash. De bende zou bestaan uit leden van twee families en nog wat kompanen.

© Parket Antwerpen