Dumoulin na Giro-exit: "Het ging echt niet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voormalig eindwinnaar Tom Dumoulin heeft na zijn afscheid aan de Ronde van Italië voor het eerst de pers toegesproken. Vanavond keert de Nederlander van Team Sunweb terug naar huis. Na zijn crash in de vierde etappe nam Dumoulin vandaag wel de start in rit 5, maar de pijn aan de geraakte linkerknie dreef hem al in de eerste kilometers terug richting volgwagen. "Vanmorgen voelde ik eigenlijk al op de rollen voor 99% zeker dat het niet zou lukken, maar ik wilde het toch voor die ene procent zekerheid proberen op de fiets. Dat was een beetje tegen beter weten in, en dat bleek ook te kloppen", zei hij in zijn eerste reactie.

"Toch starten was een keuze van mezelf en de ploeg. Ik wilde niet thuiszitten en dan na twee dagen geen last meer hebben en mezelf verwijten dat ik het niet geprobeerd had. Nu heb ik het geprobeerd, en het ging echt niet. Momenteel (zittend op een stoeltje, red.) doet de knie geen pijn. Maar hij is flink gezwollen, en als ik kracht moet zetten, gaat dat niet."

Dumoulin gaf uiteraard een aangeslagen indruk na zijn opgave. "Ik heb al wel wat pech gehad in mijn carrière, en dit is er één van." Is het mogelijk om de knop nu om te draaien? "Nu even niet, maar dat hoeft nu ook nog niet. In ieder geval ga ik vanavond naar huis", aldus Dumoulin, die in zijn eerste reactie nog niet over zijn geplande deelname aan de Tour sprak.

bron: Belga