Emma Thompson heeft rol te pakken in Cruella De Vil-film

De actrice Emma Thompson zal volgend jaar te zien zijn in de nieuwe film over Cruella De Vil. Dat meldt het tijdschrift Variety. Wie ze precies zal spelen is nog niet duidelijk, maar ze komt alvast in het goede gezelschap van Emma Stone terecht.
door
maren.vanhouche
Leestijd 2 min.

De nieuwe Cruella De Vil-film mag een nieuwe topactrice aan haar lijstje toevoegen. Volgens het Amerikaanse blad Variety heeft Emma Thompson een rol te pakken in de prent die 'Cruella' zal heten. Eerder werd Emma Stone gecast in de hoofdrol, als een jonge Cruella De Vil. Het is nog niet zeker welke periode uit het leven van de excentrieke slechterik centraal zal staan. Ook wie Thompson precies zal spelen is nog onduidelijk. Maar de Britse heeft al meer dan genoeg ervaring met Disney-films. Zo was ze de afgelopen jaren te zien in 'Beauty and the Beast' en 'Saving Mr. Banks'. Craig Gillespie, bekend van 'I Tonya', zal de live-actionprent regisseren.

Bontjassen

Cruella De Vil is een fictief personage uit de '101 Dalmatiërs'-boeken dat obsessief jacht maakt op de zwartgevlekte puppy's om hun vacht te verwerken tot bontjassen. De boeken verschenen in 1956 en vijf jaar later volgde de iconische Disney-tekenfilm over hondenouders Pongo en Perdita die hun kroost moeten redden van De Vil. De bekendste vertolking van de slechterik staat op naam van Glenn Close in de live-actionfilm uit 1996. Of iemand haar interpretatie kan overtreffen, zullen we volgend jaar te weten komen wanneer 'Cruella' in de bioscoopzalen zal verschijnen.