AFP
Volledig scherm
© AFP

Hongersnood dreigt voor inwoners van Gaza door verdwijning financiële steun VS

Nu de Amerikaanse overheid haar financiële steun aan UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen, heeft ingetrokken, dreigen meer dan één miljoen inwoners van Gaza tegen juni onvoldoende voedsel te hebben. Dat meldt UNRWA. Het agentschap roept andere landen op tot meer financiële steun.

25 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Economisch gezien kunnen de Palestijnen geen kant op, zelfs niet via de zee. En niemand gaat een kleine bevolking helpen want dat zou het ontsteken van een lont betekenen. Die bevolking wordt dus 'opgeofferd'. De Palestijnen worden economisch en anderszijds gegijzeld door Israël, als een human shield.. Een trage genocide dus die al decennia lang bezig is.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken zeker, wat Israël kan moet Palestina toch ook kunnen, zeker met hulp van hun rijke Arabische broeders.
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    Dat Israel het land terug aan de Palestijnen terug geven.. Dan komt alles terug inorde
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    Bij mijn weten moeten Palestijnen toch niets van de Amerikanen hebben, dus is het toch opgelost ? Dat degene die zo hard riepen dat Amerika zich niet moet moeien het nu maar doen.
  • Koen Dassen

    5 jaar geleden
    Als ze minder raketten zouden afvuren en geen tunnels zouden bouwen, zouden ze geld genoeg hebben voor eten en drinken, en om de economie op gang te krijgen.