Frans Timmermans.
Volledig scherm
Frans Timmermans. © REUTERS

Welke richting moet Europese Unie uit? “EVP werd recent nog verzameling dinosauriërs genoemd”

Europese UnieDe 'Spitzenkandidaten' van zes Europese politieke families hebben vanavond een pittig debat gehouden over de richting die de Europese Unie de komende vijf jaar uit moet. Een paar scherpe tussenkomsten legden de inhoudelijke verschillen meermaals bloot. Wat opviel, was dat vooral de Duitser Manfred Weber als kandidaat-Commissievoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) op weinig sympathie kon rekenen.

13 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Met taxfairnes bedoelt de EU enkel dat u meer belasting moet betalen. Zo was er de antiwitwaswetgeving, zogezegd om criminelen te pakken, in werkelijkheid om de shoppende spaarder in de EU te pakken. Alle roerende inkomsten in de EU zijn nu bekend en hoger belast dan voorheen. Op de dividenden in Europa daarentegen worden dubbele belastingen geheven, zowel in uitkerend land als bij ontvanger. De EU doet niks om de burger tegen die dubbele belasting te beschermen. Fair.
  • Eric Freiland

    5 jaar geleden
    Ik hoorde er eentje het riedeltje over 'tax-fairness' herhalen. Wat een hypocrisie, deze lieden betalen geen belasting op hun 20.000 euro per maand. Net zomin als alle EU-officials. Parasitisme pur sang.
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    Deze man heeft gerealiseerd wat zijn voorgangers niet lukte. De houdbaarheidsdatum van zout ruim verlengd, er mogen alleen nog kromme bananen worden verkocht in de EU maar wel met coke, xtc labo s moeten worden verspreid over alle EU landen om de risico s te vermijden.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Zo een Eu verordening is bijvoorbeeld dat tegen 2050 alle woningen klimaatneutraal moeten zijn. Dat heeft dan de totale vernietiging van het patrimonium tot gevolg.
  • oscar zwart

    5 jaar geleden
    de nuance en de perceptie vervagen bij zoveel blaaskakerij van deze kandidaten en hun hele aanhang.zelfs Timmermans waarvan in Nederland gedacht wordt dat hij lid is van de VVD,dat zegt genoeg.willen ze ooit iets kunnen neerzetten in Europa dan moeten ze nog meer dan de landelijke politici veel begrijpbaardere taal spreken dan al die moeilijke termen en woorden.pas dan heeft iedere Europeaan het gevoel dat er misschien toch een saamhorigheidsgevoel onder de Europeanen aanwezig is.