De gouverneur van Alabama Kay Ivey tekent de Alabama Human Life Protection Act in Mongomery, Alabama.
Volledig scherm
De gouverneur van Alabama Kay Ivey tekent de Alabama Human Life Protection Act in Mongomery, Alabama. © REUTERS

Gouverneur Alabama ondertekent strengste abortuswet van de Verenigde Staten

Nadat eerder al de Senaat in de Amerikaanse staat Alabama de strengste abortuswet van het land goedkeurde, heeft nu ook de gouverneur van de zuidelijke deelstaat vandaag haar handtekening onder de tekst gezet. Dat kondigde de entourage van gouverneur Kay Ivey aan.

15 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann: maar als dat "kostbaar en heilig leven dat een geschenk van god is" gedumpt, verwaarloosd of mishandeld wordt als het eenmaal geboren is, trekken de pilarenbijtende Republikeinen zich daar niéts meer van aan! Als het embryo maar gered wordt en het ongewenste kind maar gebaard wordt.... daarna houdt hun bekommernis op.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Volgens sommigen hier dienen vrouwen voornamelijk om te kweken en te zwijgen. Ik vind dergelijke mindset schandalig. Als een kind een ongeneeslijke ziekte of handicap heeft dan moet het dus ter wereld gebracht worden? Niettegenstaande dat deze mens niet levensvatbaar is of voor immer speciale zorgen nodig heeft? Als alle leven 'heilig' verklaard wordt, is de rationaliteit ver zoek. Euthanasie komt zo ook op de helling.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Wij moeten(!) als maatschappij waarde geven aan het leven van de vreselijkste criminelen die de doodstraf niet zouden mogen krijgen maar een onschuldig ongeboren kind is een wegwerpproduct over wiens lot enkel vrouwen, al dan niet in een tijdelijke zwakke mentale toestand, zouden mogen beslissen? Het doden van dat kind zou zelfs een recht moeten zijn? Ik walg van die progressieve waanzin
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Hillary Clinton mocht van een groot deel van de kiezers van Trump niet zeggen dat het 'deplorables' - betreurenswaardigen - waren, maar het is net die groep van de bevolking die Trump met alle macht aan zich wil klampen - de godsdienstfundamentalisten en alles wat extreemrechts en racistisch is. Jammer genoeg zijn die in bijzonder grote aantallen aanwezig in de VS.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Karel Tichman belichaamt opnieuw de arrogantie van vele mannen die bepalen wat de vrouw mag en moet doen. Ze voelen zich aangetast in hun mannelijkheid, waarschijnlijk omdat ze maar half de man zijn die ze zich voorstellen te zijn. Proberen de tijd honderd jaar terug te draaien, vrouwen monddood maken, het zal niet lukken.