De Amerikaanse president Donald Trump (rechts) samen met de Chinese president Xi Jinping (links) in Peking in 2017.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump (rechts) samen met de Chinese president Xi Jinping (links) in Peking in 2017. © AP

Trump tekent decreet om telecom te beschermen tegen “riskante buitenlandse firma's”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een decreet ondertekend waarmee hij Amerikaanse telecomfirma's verbiedt om apparatuur van buitenlandse makelij te installeren wanneer die een mogelijke bedreiging vormt voor de nationale veiligheid. 

4 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    In de VS zwijgen ze wel zedig over hun eigen spionage praktijken. De Duitse kanselier Merkel werd jaren bespioneerd via haar GSM en computernetwerk, net als vele andere "bondgenoten". Om nog maar eens te zwijgen van de NSA die het internet afschuimt en beschikt over achterpoortjes in de door VS geproduceerde soft- en hardware.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Dat is gewoon realiteitszin en voor wie het ziet als een actie vooral tegen China dan is deze beslissing van Trump verwaarloosbaar t.o.v. wat China doet tegen westerse bedrijven. echte privé bedrijven zoals bij ons bestaan daar gewoon niet. Die zogezegde privé bedrijven krijgen informele instructies van de almachtige partij. Ze zijn helemaal niet verplicht die instructie te volgen. Alleen dan bestaan ze morgen niet meer.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    De zoveelste blunder van Trump. Weg er mee.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Trump heeft echt waanvoorstellingen. Hij is gek. Als alles wat in China gemaakt wordt weg moet, is Amerika stil en dood.