De Amerikaanse president Donald Trump spreekt voor de  American Farm Bureau Federation, de belangrijkste landbouwersvakbond van het land. Archieffoto.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump spreekt voor de American Farm Bureau Federation, de belangrijkste landbouwersvakbond van het land. Archieffoto. © AFP

Amerikaanse boeren roepen Trump op snel akkoord met Peking te bereiken

De Amerikaanse boeren hebben hun president Donald Trump vandaag opgeroepen om "zo snel mogelijk" tot een akkoord met China te komen. Ze wijzen erop dat de export er sterk op achteruit is gegaan door het handelsconflict.

9 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Trump heeft de boeren tweemaal belazerd, de prijzen van hun landbouwproducten zijn gekelderd en de goedkope Mexicaanse arbeidskrachten staan geblokkeerd aan de grens.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    In alle geïndustrializeerde landen wordt de landbouw gesubsidieerd en de boeren in de derdewereld landen geraken hun producten niet aan de straatstenen kwijt. 90 procent van de Europese begroting bestaat uit landbouwsubsidies. Persoonlijk vind ik dat dit belastingsgeld beter kan besteedt worden. maar de aggrarische lobby is machtig en strooit met
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Laurens Den Bout : Ja, zelfs Hillary Clinton was een betere optie geweest. Die zou de wereld zo niet in rep en roer gezet hebben met impulsieve, kinderlijke beslissingen. Trumps motto 'America first' was en is eigenlijk : 'De hele wereld staat in functie van de VS'.M.a.w. expansionisme met de grove borstel.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Trump en administratie kan het geen bal schelen of de landbouwers zwart zaad zien of niet. De afzetmarkt die ze verliezen dankzij de handelsoorlog zullen ze waarschijnlijk niet meer terugzien tenzij ze ook hier over prijzen onderhandelen. En dat zal niet in hun voordeel zijn. China zoekt andere leveranciers. Ondertussen wordt de landbouw in de US verder overgesubsidieerd en dit zou volgens de Trump cultus goed zijn voor hun economie.
  • Lem DB

    5 jaar geleden
    @mark de vos; wie wel goed gekozen heeft ? Excuseer? Dus ons Hillary Clinton was een betere optie? Laat ons niet lachen vent ..