Jupiler Pro League - Genk krijgt donderdagavond in Anderlecht nieuwe kans op landstitel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na het missen van de eerste matchbal krijgt competitieleider Racing Genk donderdagavond (20u30) een nieuwe kans om een vierde landstitel te veroveren. Als Genk op Anderlecht op de voorlaatste speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League een beter resultaat neerzet dan uittredend landskampioen en titelconcurrent Club Brugge uit bij Standard, is de vierde landstitel een feit. In het andere geval valt de beslissing pas zondag op de slotspeeldag, maar heeft de ploeg die donderdagavond met de leidersplaats het weekend intrekt, wel meer dan een streepje voor. Beide titelpretendenten werken immers hun slotwedstrijd voor eigen publiek af en zullen dan waarschijnlijk niets meer laten liggen.

Club heeft vertrouwen geput uit de 3-2 thuiszege van zondag in het rechtstreekse duel met de titelconcurrent en verhoogde daarmee de druk ook op de Genkenaars, die de eerste achtervolger met nog zes punten te verdienen zien naderen tot op drie punten, terwijl bij een gelijke stand Club in het voordeel is door de halvering van de punten. Bij een Genkse nederlaag in Anderlecht en een Brugse zege in Luik, waar ze vorig seizoen de titel pakten, is de leidersplaats dan ook voor de Bruggelingen.

Zichtbare nervositeit is er bij Genk-coach Philippe Clement alvast niet. "Na de nederlaag in Brugge hebben mijn spelers ook meteen de knop omgedraaid. Op Anderlecht gaan we weer honderd procent voor de drie punten, dat is al het hele seizoen onze filosofie. We zouden wel vanuit de organisatie kunnen spelen, maar dat is tegen de spelers hun natuur. De tussenstand in Luik hoef ik tijdens de match niet te weten. Ik ben daar echt helemaal niet mee bezig."

In de reguliere competitie kwam Genk in december met 0-1 winnen in het Astridpark. Toen was er een klasseflits nodig van de intussen vertrokken Alejandro Pozuelo om de non-match in het voordeel van de bezoekers te beslissen. Het verschil tussen beide teams was niet al te groot en met de recente betere resultaten sinds het vertrek van Fred Rutten is het geloof in eigen kunnen in de Anderlechtse kleedkamer weer wat gegroeid. "Wij willen altijd winnen", liet interim-coach Karim Belhocine duidelijk verstaan. Met Belhocine aan het roer sprokkelde paars-wit in zijn laatste twee wedstrijden vier op zes, punten die ook nodig zijn in de strijd om de vijfde plaats, die met het fraudeonderzoek in het achterhoofd nog wel eens Europees voetbal zou kunnen opleveren.

Bron: Belga