Altijd al brandweerman willen worden? Dan kan je nu je eigen ladderwagen kopen

© BW Antwerpen

Brandweerman worden: het is de droom van veel kinderen. Maar eens volwassen, blussen ze vaak alleen nog maar figuurlijke brandjes op kantoor. Wie toch nog eens in een brandweerwagen wil rijden, kan er nu gewoon zelf een kopen. De Antwerpse brandweer zet een aantal voertuigen in de etalage. “Je mag ermee naar de bakker rijden zelfs. Maar niet met zwaailichten en sirene.”

Thierry Goeman

De Antwerpse brandweer zet een hoop materiaal te koop. “Allemaal afgeschreven”, zegt woordvoerder Kristof Geens.

Op de website van veilinghuis I&O kan je tot 28 mei bieden op een grote collectie materiaal. Van schepbrancards tot stroomgroepen en zuurstofmaskers. Alles wordt per opbod verkocht.

Meest opvallend in de collectie zijn vier brandweerwagens: een ladderwagen, een poederwagen, een adembeschermingswagen en een schuimautopomp.

“Ook die zijn afgeschreven en worden dus verkocht. Vaak worden zulke voertuigen door andere korpsen gekocht omdat ze nog perfect inzetbaar zijn. Maar je kan er ook als particulier op bieden. Wie ze koopt, moet wel de stickers verwijderen en de blauwe zwaailichten demonteren. Als je een C-rijbewijs hebt, kan je er bij wijze van spreken mee naar de bakker rijden. Prioritair rijden, met sirene, is uiteraard streng verboden”, zegt Kristof Geens van de Antwerpse brandweer.

© BW Antwerpen

Kandidaat-kopers moeten er ook rekening mee houden dat je er als niet-brandweer niet in de lage emissiezones mee mag rijden, omdat het om oude diesels gaat.

De ladderwagen dateert van 1999, de poederwagen is van het bouwjaar 2000 en de schuimautopomp van 1998. Toch heeft hij nog maar 60.750 kilometers op de teller staan.

Koopjes doen is nog mogelijk want donderdagmiddag stond het hoogste bod voor de autoschuimpomp nog maar op 1.050 euro. Voor de ladderwagen bood al iemand 1.150 euro en op de adembeschermingswagen 2.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen