© Dirk Kerstens

Stad en klagers vinden na een jaar akkoord rond hervatting werken Gedempte Zuiderdokken

Er stijgt witte rook op vanop de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. De stad kondigde zonet aan dat met de buurtbewoners die een procedure aanvingen een akkoord werd gesloten over de hervatting van de werken aan de ondergrondse parking.

joro

Dankzij het akkoord kan de aannemer in de loop van de komende maanden de werken hervatten aan de parking Steendok. Volgens de stad heeft het overleg geleid tot verbeteringen op het vlak van parkaanleg, evenementenbeleid, mobiliteit en luchtkwaliteit. De stad belooft in de toekomst de buurt te blijven betrekken in de verdere samenwerking op vlak van parkbeheer en evenementenbeleid.

De aanleg van de parkeergarage aan de zuidzijde van de Gedempte Zuiderdokken lag bijna exact een jaar lang stil, nadat buurtbewoners naar de rechtbank waren gestapt om de aanleg aan te vechten. Zowel bewoners van de Verviersstraat als bewoners van de buurtvereniging Open Zuid Open stapten naar de rechter.

© Patrick De Roo

In afwachting van de behandeling ten gronde voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen ging er geen schop meer in de grond op de bouwwerf. Nu de bewoners tot een compromis zijn gekomen met de stad, staat weinig nog de hervatting van de werken in de weg.

De stad probeerde maandenlang tot een vergelijk te komen met de klagers en dat heeft uiteindelijk geloond.

De bouw van parkeergarage Steendok is de eerste fase in de aanleg van een heel nieuw park op wat nu nog één grote openluchtparking is. In de volgende fases van het project Park Dok Zuid wordt de bovengrond boven die parking aangelegd, en wordt de parking Kooldok uitgegraven.

In de ondergrondse parkings komen naast parkeerplaatsen ook ruime fietsstallingen, oplaadpunten, autodeelsystemen en plaatsen buurtparkeren. Het nieuwe Park Dok Zuid wordt een open, groene ruimte.

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in stad Antwerpen