Wereldberoemde Grumpy Cat overleden: 9 miljoen volgers in rouw

De wereldberoemde Grumpy Cat is overleden. De kat werd 7 jaar oud en overleed aan een urinewegeninfectie.

Tardar sauce, zoals de kat eigenlijk heet, dankte zijn opvallende blik aan een combinatie van dwerggroei en een onderbeet. Het dier werd in 2012 een internetsensatie toen de broer van haar baasje een foto op het internetforum Reddit plaatste. Sindsdien figureerde het dier in talloze ’memes’, foto’s die over sociale media vlogen.

Grumpy Cat heeft zo’n negen miljoen Facebookvolgers, speelde een rol in een musical én heeft een eigen wassen beeld in Madame Tussauds.

© AFP

Het dier werd ook commercieel flink uitgebuit. Zo sloot zijn baasje in 2013 een contract met de Californische koffiezaak Grenade. Voor 150.000 dollar mocht dat bedrijf de beeltenis van de kat gebruiken voor een speciaal soort cappuccino, de ’Grumppucino’. Maar toen de koffiezaak de beeltenis op andere producten gebruikte, volgde een rechtszaak ... waar de kat zelf aanwezig was.

© Photo News

Op Instagram nemen de baasjes afscheid van Grumpy Cat: “Behalve dat ze een familielid was, heeft ze miljoenen mensen over de hele wereld een lach gegeven”, zo klinkt het zelfs. “In gedachten blijft ze altijd bij ons en haar miljoenen fans.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER