Direct naar artikelinhoud
VoetbalGenk kampioen

Beschonken Genk-aanvoerder Leandro Trossard schoffeert: ‘Alle boeren zijn homo’s’

Leandro Trossard.Beeld Photo News

Leandro Trossard heeft zich afgelopen nacht in negatieve zin laten opmerken. De Genk-kapitein vierde de landstitel met zijn ploegmakkers in de Versuz, waar hij schoffeerde door ‘Alle boeren zijn homo’s’ te zingen, een verwijzing naar de supporters van Club Brugge. En dat net op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

De beschonken aanvoerder was in de Hasseltse discotheek niet van de microfoon weg te slaan. En toen de menigte ‘Alle boeren zijn homo’s’ naar boven haalde, zong Trossard uit volle borst mee.

De Pro League heeft de gezangen van Trossard met klem veroordeeld in een persbericht. ‘Deze hebben op geen enkele wijze hun plaats in onze stadions, noch op events waar onze spelers aan deelnemen’, luidt het. ‘De Pro League is het niet eens met de rechtspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal die met een interval van twee weken weigerde om de gezangen “alle joden zijn homo’s” en “alle boeren zijn homo’s” als discriminerend te veroordelen (uitspraken van 4.05.19 en 17.05.19).’

Ook Racing Genk reageerde kort. “Er is gisteren een stevig feestje gebouwd met spelers en supporters en dat heeft tot in de vroege uurtjes geduurd”, klonk het bij communicatieverantwoordelijke Willem Boogaerts. “Op een bepaald moment heeft Leandro zich iets te enthousiast laten meeslepen in dat feestgedruis en heeft hij even meegezongen met een supporterslied. Wij willen benadrukken dat Leandro op geen enkele manier iemand heeft willen beledigen of schofferen.”

Trossard zelf liet intussen weten dat hij “een beetje bezopen” was. “Het was helemaal niet mijn bedoeling om daarmee mensen te kwetsen”, zei hij voor de camera van TV Limburg.

De jonge Limburger is niet de eerste voetballer die uit de bocht gaat met die tekst, enkele jaren geleden jutte ook Benito Raman de fans van blauw-zwart op.

Racing Genk culture

Kampioenenfeestje Versuz met Trossard als feestbeest 💙🏆💪😂