© Patrick Hattori

Anonieme patrouille slingert 40 roekeloze chauffeurs op de bon

Een anonieme patrouille van de politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een actie veertig bestuurders geverbaliseerd voor verkeersinbreuken. Ook een chauffeur die tot eind 2021 rijverbod heeft, werd gevat.

Leo De Nijn

De politie voerde vrijdagnamiddag het verkeerstoezicht uit in een anoniem politievoertuig. “Onze manschappen gingen tot deze actie over om de pakkans te vergroten. Want verkeersveiligheid is voor alle weggebruikers van primordiaal belang. Vele verkeersinbreuken leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, in sommige gevallen zelfs met ongevallen tot gevolg”, zegt hoofdinspecteur Dirk Van de Sande. De chauffeurs die in de fout gingen, werden uit het verkeer gehaald en erop gewezen welke verkeersinbreuk ze hadden begaan.

Bijna de helft van de overtredingen (15) werd begaan door bestuurders die tijdens het sturen gebruikmaakten van hun gsm. Dat zijn boetes die oplopen tot 116 euro. Een vrachtwagen negeerde het verkeersbord ‘beperkte tonnage’ en ook zijn medische schifting was vervallen.

Een bestuurder reed in de Hanswijkstraat in de verboden richting. Ook zijn schouwing was sinds november vorig jaar vervallen. Hij krijgt een verplichte keuring opgelegd. Zeven voertuigen stonden op voetpaden te kort tegen een oversteekplaats voor voetgangers geparkeerd. Ook ging nog een achttal andere auto’s in het boekje voor fout parkeren.

Er werden ook nog processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Een andere bestuurder werd beboet omdat zijn kindje niet in een zitje zat maar recht stond in het voertuig.

In opdracht van de substituut van het parket werd ook een auto getakeld. “De 39-jarige bestuurder had nog een rijverbod lopen tot 18 juni 2020 en bijkomend nog drie andere vervallen staan die nog van kracht zijn tot eind 2021”, zegt de politiewoordvoerder nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER