© Gil Plaquet

Politie rekent na achtervolging autodieven in

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdagavond twee jonge autodieven uit Antwerpen, na een achtervolging op de E19, ingerekend. Het duo had het voertuig kort voordien ontvreemd in de Willem Rosierstraat in Mechelen.

ldn

De diefstal zelf gebeurde rond 18u, maar enkele uren later, kregen de patrouillewagens een ANPR-hit dat de gestolen auto werd opgemerkt op het Battelcomplex.

“Een van onze patrouillewagens merkte het geseinde voertuig op en ging achter de daders aan. Op de E19 nam de vluchter de afrit Rumst, en raakte hij betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade. De bestuurder kon onmiddellijk worden gevat, maar zijn. passagier slaagde erin om weg te lopen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Er volgde in de buurt een zoektocht met steun van de federale speurhond en een politiehelikopter, waarbij een verdachte, die voldeed aan de persoonsbeschrijving, kon worden ingerekend.

Hij diste een leugenachtig verhaaltje op. Beide mannen, 18 en 19 jaar uit Antwerpen, werden na verhoor ter beschikking gesteld van het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Mechelen