Direct naar artikelinhoud

Station Brussel-Centraal weer open na korte brand van rubberen tapijt

Brandweer aan Brussel-Centraal.Beeld Dieter Nijs

Het station Brussel-Centraal is zaterdagmiddag even ontruimd geweest door een brand. “Het ging om een kleine brand op de Noord-Zuidverbinding, ter hoogte van de Congresplaats”, zegt brandweerkapitein Smolders. Een tijdelijke sluiting was nodig om de rook weg te krijgen. Om 20.30 uur waren alle zes de sporen weer beschikbaar, meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. 

Video wordt geladen...

Het incident deed zich voor rond 17.20 uur. Volgens woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer was er eventjes sprake van grote rookontwikkeling door brand aan een rubberen tapijt dat over de sporen ligt in een van de tunnels. Dat tapijt moet spoorlui en hulpdiensten toelaten om zich vlot te kunnen verplaatsen. 

“De oorzaak van de brand is onduidelijk. Het treinverkeer werd een tijdlang stilgelegd. Uit voorzorg werd het station ook geëvacueerd.” Alle ingangen waren korte tijd afgesloten en heel wat mensen verzamelden zich op het Europakruispunt.

“Er waren een tijdje maar vier sporen beschikbaar maar sinds zaterdagavond 20.30 uur is de toestand weer normaal”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “Er waren nog wat gevolgvertragingen, maar die werden in de loop van de avond weggewerkt.” 

Rookontwikkeling in Brussel-Centraal.Beeld Dieter Nijs
Treinverkeer onderbroken door rookontwikkeling.Beeld Dieter Nijs
Rook in station Brussel-CentraalBeeld Dieter Nijs