© GOYVAERTS/GMAX Agency

Simon Vermeiren leidt Lierse Kempenzonen naar tweede zege in eindronde

Lierse Kempenzonen greep zaterdag zijn tweede zege in de eindronde van de eerste amateurklasse. De Pallieters wonnen met 2-4 op het veld van Thes Sport na een hattrick van Simon Vermeiren. De Lierenaars kijken woensdag leider Virton in de ogen op het Lisp.

kugu

In vergelijking met de heenmatch van woensdag wijzigde Rocky Peeters zijn elftal op vier plaatsen. Naast de schorsingen van Hannes Smolders en Francesco D’Onofrio verdwenen ook Yoni Buyens en Antoine Bernier richting bank. Kino Delorge, Naim Boujouh, Youssef Boulaouli en Simon Vermeiren werden hun vervangers.

Lierse Kempenzonen had voor aanvang mathematisch nog een waterkansje op de eerste plaats in de eindronde, al leek dat louter theorie. Met 4 op 9 uit zijn eerste drie wedstrijden bleef de oogst te karig om alsnog een rol van betekenis te kunnen spelen in deze eindronde. Bovendien liep het ook in Tessenderlo aanvankelijk alles behalve gezwind. Nauwelijks vier minuten ver wist Jeunen al te profiteren van een kinderlijk misverstand tussen Nelissen en doelman Rausin. Een vroege opdoffer, die de Pallieters wel snel te boven kwamen. Zo besloot Janssen op de vuisten van Brughmans en had de thuisgoalie ook al het laatste woord op een poging van Boulaouali. Tussendoor claimde Vermeiren een strafschop die hij niet kreeg. Maar in zijn jacht op de gelijkmaker liep Lierse op een dubbele achterstand, nadat Bammens een hoekschop fraai met het hoofd in doel legde. Amper vier minuten later hadden de Pallieters echter al opnieuw evenwicht gevonden. Vermeiren knikte eerst op aangeven van Boujouh de aansluitingstreffer in doel, drie minuten later ramde Maus op assist van Vermeiren de 2-2 voorbij Brughmans.

Lierse Kempenzonen kwam in een aangenaam vierde kwartier ook het best uit de kleedkamer. Ogunjimi deed na een mooie aflegger van Vermeiren een voorsprong op de vuisten van Brughmans sterven en ook Boulaouali zag zijn plaatsbal door de doelman verijdeld worden. Opnieuw Ogunjimi joeg een loeiharde vrijschop dan weer nipt over de balk. Iets voorbij het uur was het dan toch raak. Amper een minuut nadat Rausin een gevaarlijke kopbal had gestopt, lepelde Vermeiren aan de overzijde het leer fraai in de kruising. De aanvaller kende nadien pech, dat zijn buffelstoot tegen de lat keilde. Uitstel, want luttele minuten later was Vermeiren toch eerst bij het leer om een inzenden met het hoofd in de verste hoek te jagen. Boulaouali liet nadien nog een unieke kans liggen om de score verder op te drijven, terwijl Lierse zelf niet meer in de problemen kwam.

De Pallieters nemen het woensdag op het eigen Lisp in hun vijfde match op tegen Virton, dat de topper tegen Deinze won en zes punten meer telt.

THES SPORT: Brughmans, Bens, Bammens, Vanaken, Christiaens, Battista, Reykers (56’ Spruyt), Deferm (81’ Braeken), Jeunen, Stefani (81’ Mols), Oris.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge (53’ Bernier), Van der Veken, Wils, Nelissen, Janssen (76’ Buyens), Maus, Boujouh (57’ Da Silva), Boulaouali, Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 4’ Jeunen 1-0, 38’ Bammens 2-0, 39’ Vermeiren 2-1, 42’ Maus 2-2, 65’ Vermeiren 2-3, 74’ Vemeiren 2-4.

GELE KAARTEN: 72’ Stefani, 76’ Vanaken, 88’ Battista.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Silverants.

TOESCHOUWERS: 1.500.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws