Vandalen steken boekentil in brand: “Het moest nochtans een plezierig initiatief voor de buurt zijn”

© dkr

De boekentil in de Schaffelkant­straat in Herent is afgelopen weekend uitgebrand. Steven Vanonckelen, initiatiefnemer achter de boekentil, is er het hart van in. “Ze staat er nu al even, het leek me een plezierig initiatief voor de buurt”, zegt hij. “Erg spijtig.”

dkr

De schade blijft al bij al beperkt. “De binnenkant is bekleed met betonplex. Dat heeft het vuur tegengehouden. Als de vlammen het hout hadden bereikt, bleef er nu niets meer van over”, zegt Vanonckelen.

Een spoor naar de mogelijke daders is er niet. “Ik heb de schade zaterdagvoormiddag opgemerkt en heb toen aangebeld bij de buren. Helaas, niemand weet iets meer.”

Inmiddels heeft Steven de til schoongemaakt, maar er blijft een brandgeur hangen. “Die zal niet snel verdwijnen, vrees ik”, zegt hij. “Hopelijk zal de geur niet in de nieuwe boeken dringen.” De oude boeken zijn allemaal vernield. Slechts één klein zwart dopje heeft de brand overleefd. Steven schroeft het open en haalt er een klein papiertje uit. “Een geocache”, lacht hij. “De eerste keer dat ik hem vind.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen