Elise Mertens blijft 20e op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens blijft het nummer twintig op de vandaag gepubliceerde nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. De Japanse Naomi Osaka prijkt opnieuw bovenaan. Met de Tsjechische Karolina Pliskova is er wel een nieuwe nummer twee. Karolina Pliskova rukt op van de zevende naar de tweede plaats dankzij haar toernooizege in Rome. Osaka gaf in de Italiaanse hoofdstad forfait voor haar kwartfinale omwille van een handblessure. De Japanse behoudt desondanks haar koppositie, waardoor ze Roland Garros als eerste reekshoofd zal aanvatten. De WTA-ranking van vandaag wordt gebruikt als plaatsingslijst voor het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, dat zondag 26 mei van start gaat.

De Roemeense Simona Halep, in Rome uitgeschakeld in de tweede ronde, zakt van de tweede naar de derde stek. De Nederlandse Kiki Bertens behoudt haar vierde plaats. De Duitse Angelique Kerber moet twee plaatsen prijsgeven en is nu vijfde.

Elise Mertens blijft twintigste nadat ze in Rome in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Venus Williams. Alison Van Uytvanck tuimelt van de 49e naar de 55e plaats. Kirsten Flipkens is 59e (+1), Ysaline Bonaventure 115e (+1), Greet Minnen 150e (+2) en Yanina Wickmayer 154e (-1).

De Britse Johanna Konta, die in Rome in de finale verloor van Pliskova, boekt 16 plaatsen winst en is nu 26e.

bron: Belga