Direct naar artikelinhoud
Politiek

Minister Liesbeth Homans denkt dat bruine rat inbreker is: politie rukt uit met vier combi’s

Liesbeth Homans.Beeld Jan Aelberts

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) is vannacht opgeschrokken door een bruine rat. “Ik dacht dat er een inbreker in huis zat en belde de politie”, vertelt ze. De Antwerpse politie rukte onmiddellijk uit met vier combi’s.

“Rond 1.15 uur vannacht werd ik wakker”, zegt Homans. “Ik was alleen thuis. Ergens in huis ging een deur open en weer dicht. Ik dacht meteen aan een inbreker en dus belde ik de politie. Ik liep naar beneden, maar kon niks of niemand zien. Ondertussen arriveerde de politie met vier combi’s.”

Een inbreker vond de Antwerpse politie niet, wel een onschuldige, bruine rat. “Hij probeerde langs de kelderdeur binnen te komen”, zegt de minister. “Maar dat lukte niet: de deur viel dicht en die klap hoorde ik. Vanmiddag vond de ongediertebestrijder al drie dode ratten. Hopelijk zijn we er snel van verlost.”

Er vinden op dit moment wegenwerken plaats in de buurt van het huis van Homans. De kans is groot dat de ratten daardoor hun weg naar boven vonden. Het riool is één van de habitats waar het dier het liefst verblijft.