10,7 miljoen Amerikanen nemen verlof na 'Game of Thrones'-finale

Met de allerlaatste aflevering van Game of Thrones op de agenda, breekt voor veel trouwe kijkers een tijd van rouw aan. En volgens Amerikaans onderzoek kan die rouwperiode iets langer duren dan de avond van de uitzending van de állerlaatste aflevering.
door
Karsten
Leestijd 2 min.

Een nieuwe peiling van het Workforce Institute van Kronos voorspelt dat maar liefst 10,7 miljoen Amerikanen de ochtend na de 'Game of Thrones'-finale het werk zullen overslaan. Volgens het onderzoek zullen de meeste kijkers zich ziek melden of last minute een vakantiedag opnemen. 

Minder productief

De werkgevers kunnen op maandag hun personeel sowieso beter maar een beetje met rust laten. Mensen werken vaak van thuis uit, komen vaker te laat en zijn minder productief dan normaal. Fans die het onderzoek lazen, ontkennen de uitkomsten niet. Een handjevol 'Game of Thrones'-fans geeft al aan dat zij maandag vrij hebben genomen om zich voor te bereiden op de finale. Dat lezen we op Twitter:

Have I booked Monday off work to sit and watching game of thrones finale Sunday night? Absolutely

— Billy Hicks (@billywby_) 14 mai 2019

So sad game of thrones will be over in 1 more ep ?? took next Monday off work so I can stay up late and watch it live then mourn the next day for my tragic loss (still think they have ALOT to cram into 1 ep tho!?)

— Sarah Rae (@SarahRaex) 13 mai 2019

Co-worker: "What's your excuse for being late to work?"

Me: "Game of Thrones."

Co-worker: "Say no more."#GameofThrones

— Nathan Fenske (@the_fenske) 14 mai 2019